خدمات حقوقی

قرارداد صادرات

خدمات حقوقی

خدمات حقوقی صادارت؛ نکات مهم قرارداد صادرات، ثبت برند و مذاکره تجاری

برند یا نام تجاری، یک نام تصویری یا نمادی است که معرف یک کار یا خدمات یا محصول خاصی است. برند، باعث تمایز یک محصول، از سایر محصولات مشابه می‌شود. تجاری سازی یک محصول، نقش بسزایی در کسب و کار و خدمات حقوقی صادارت دارد.

مراحل ثبت برند

برای ثبت برند لازم است چهار مرحله اصلی را طی کنید:

مرحله اول: انتخاب علامت تجاری و نام برند

در این مرحله که انتخاب نام برند است، شما باید طرحی را انتخاب کنید که می‌خواهید با آن سال‌ها فعالیت کنید و به مشتریان خود معرفی شوید. بنابراین؛ نامی انتخاب کنید که محدودیت ثبت نداشته باشد و قبلا ثبت نشده باشد و خلاف قوانین اسلامی و عمومی نباشد.

مرحله دوم: استعلام از قابلیت ثبت برند

قبل از ثبت برند یا علامت تجاری می‌بایست بررسی کنید آیا برند شما قبلا ثبت شده یا خیر؟ درصورتیکه یک نام یا یک علامت تجاری در حوزه فعالیت‌تان ثبت شده باشد، نمی‌توانید آن نام را به نام خود ثبت کنید.

مرحله سوم: تکمیل مدارک

بعد از انتخاب نام برند و استعلام از قابلیت ثبت برند، لازم است مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند را تکمیل کنید. برای ثبت علامت تجاری شخصی ( حقیقی ) این مدارک شامل: تصویر شناسنامه و کارت ملی، گواهی امضا از دفترخانه اسناد رسمی، کارت بازرگانی و ارائه مجوز فعالیت در حوزه مورد نظر می‌شود.

همچنین برای ثبت علامت تجاری شرکتی ( حقوقی) این مدارک شامل: تصویر شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل، ارائه آگهی مرتبط با تاسیس شرکت و کارت بازرگانی می‌شود. در صورتیکه کار ثبت علامت تجاری توسط وکیل رسمی نجام می‌شود، باید مدارک نماینده قانونی نیز ارائه شود.

مرحله چهارم: ثبت اظهارنامه علامت تجاری

بعد از تکمیل مدارک، لازم است در سایت مرکز مالکیت معنوی، ثبت نام کنید و برای تایید حساب کاربری، از دفترخانه اسناد رسمی، گواهی امضا دریافت کنید و حداقل 15 روز منتظر بمانید تا بعد از بررسی کارشناسان، نتیجه اعلام شود.

مراحل ثبت شرکت

یکی از بهترین اقدام‌ها برای حرکت در مسیر رشد و توسعه، ثبت شرکت قانونی است. با ثبت شرکت مزایایی مانند امکان دسترسی به بازارهای بزرگ‌تر، رسمیت بخشیدن به کسب‌وکار، افزایش شهرت تجاری، منعقد کردن قراردادهای بزرگ‌تر، جذب آسان سرمایه و… شامل حالتان خواهد شد.

تکمیل مدارک

برای راه اندازی یک شرکت تجاری می‌بایست مدارک قانونی را به سازمان‌های مرتبط با آن ارائه دهید. برای این کار شما لازم است مدارک شناسایی شرکای شرکت و گواهی و مجوزهای لازم در رابطه با جواز فعالیت شرکت را داشته باشید. معمولا مدارک لازم برای ثبت تمام شرکت‌های تجاری، یکسان است.

مراحل و شرایط ثبت شرکت

فرایند ثبت انواع شرکت‌ها تقریبا یکسان است. هر کدام از انواع شرکت‌ها برای به ثبت رسیدن نیازمند شرایط مجزا و قابل اطمینان می‌باشد که با توجه به تعداد شرکا در شرکت‌های تجاری، متفاوت است.

هزینه ثبت شرکت

هزینه ثبت شرکت، یکی از دغدغه‌های اصلی تاجران و فعالان اقتصادی است. به طور کلی تعرفه‌های ثبت شرکت به عوامل مختلفی بستگی دارد و از سه بخش تشکیل می‌شود: هزینه‌های حق الدرج در اداره ثبت، هزینه روزنامه رسمی و هزینه‌های حق الوکاله وکیل دادگستری برای امور مرتبط با ثبت شرکت

قرارداد صادرات

از ضروری‌ترین اقداماتی که قبل از شروع صادرات باید انجام شود،  نوشتن نمونه قرارداد مشارکت در صادرات است. هدف از صادرات، برقراری ارتباط بین کالا با جامعه مد نظر است. این ارتباط و فعالیت‌ و مقدار سرمایه گذاری که انجام می‌شود، نیازمند یک قرارداد مشارکت کامل و محکم است.

اگر شما سرمایه گذاری هستید که تصمیم دارید شرایط یک صادرات موفق را فراهم کنید، لازم است از دانش،   تجربه افراد باتجربه استفاده کنید.

parsfidarco export contract 2

نحوه نوشتن نمونه قرارداد صادرات

این قرارداد براساس ماده 10 قانون مدنی نوشته می‌شود و محتوای آن به شرح زیر است:

1. عنوان قرارداد

هر قراردادی دارای عنوانی است و عنوان مد نظر ما قرارداد مشارکت صادرات است. دقت کنید که اگر بین عنوان و محتوای قرارداد، تفاوتی باشد، دادگاه به عنوان هیچ اهمیتی نمی‌دهد و ملاک تصمیم مرجع حل اختلاف، محتوای قرارداد شما است.

2. موضوع قرارداد صادرات

مرحله بعد، موضوع قرارداد است. موضوع قرارداد باید با صراحت، واضح و بدون ابهام باشد. طرفین قرارداد صادرات باید با آگاهی کامل از موضوع، قرارداد را امضا کنند.

3. مشخصات طرفین در قرارداد صادرات

در این قسمت از قراداد صادرات، باید مشخصات طرفین به صورت کامل نوشته شود. اگر یکی از طرفین، وکیل باشد و به وکالت از شخص دیگری، قرارداد را امضا ‌کند، لازم است که سند وکالت نامه وکیل، به قرارداد پیوست شود.

4. زمان و مکان دقیق نمونه قرارداد صادرات

در این قسمت، باید زمان شروع و پایان و مکان دقیق انجام تعهدات قرارداد مشخص شود.

5. میزان آورده طرفین قرارداد صادرات

مقدار سرمایه‌ هر کدام از طرفین باید با جزئیات نوشته شود. این قسمت به شما کمک می‌کند در اتمام قرارداد یا بروز مشکل، بتوانید ثابت کنید چه مقدار سرمایه در این مشارکت آورده‌اید.

6. تعیین نحوه پرداخت سود و ضرر و هزینه‌ها در قرارداد صادرات

در این قسمت، برای تعیین سود حاصل از کار و خسارات و جریمه‌های احتمالی، راه حل مشخص می‌شود. نحوه تقسیم سود بین هر یک از دو طرف، در این قسمت مشخص می‌شود. همچنین مشخص می‌شود خسارات برعهده چه کسی باشد. در این بخش در مورد نحوه پرداخت هزینه‌های جاری، هزینه بیمه و پرداختی‌ها به کارمندان و پرنسل، نیز تصمیم‌گیری شود.

7. محرمانگی اطلاعات در قرارداد صادرات

یکی از مسائل مهم در هر قرارداد صادرات، بحث محرمانه بودن اطلاعات قرارداد است. طرفین باید متعهد ‌شوند اطلاعات مشارکت کاری و صادرات را برای اشخاص خارج از شراکت منتشر نکنند. این موضوع به امنیت مشارکت کاری شما، کمک بزرگی می‌کند.

8. مرجع حل اختلاف

برای حل اختلافات در قرارداد صادرات، دو راه وجود دارد:

اول: دادگاه

دوم: داوری

درصورتیکه در قرارداد، مرجع حل اختلافات را دادگاه مشخص می‌کنید، چنانچه اختلافی بین شرکا بوجود آید، باید به دادگاه مراجعه کنید و اگر در قرارداد، مرجعی برای حل اختلاف مشخص نشود، بطور پیش فرض باید به دادگاه مراجعه شود.

راه حل دیگر، داوری است. بزرگترین مزیت داوری، سرعت بالای حل اختلاف است. در این روش شما می‌توانید یک یا سه دوست را به عنوان داور تعیین کنید و نظر داورهای قرارداد، برای دادگاه لازم الاجرا است و اگر در نمونه قرارداد صادرات، مرجع حل اختلاف داور باشد و به دادگاه مراجعه کنید، دادگاه به درخواست شما رسیدگی نمی‌کند.

مذاکره تجاری

مذاکره، امری مهم و حیاتی، برای موفقیت کسب‌ و کارتان محسوب می‌شود. برای داشتن یک مذاکره موفق، به تکنیک‌هایی نیاز دارید که رسیدن به هدف را برایتان آسان کند. مذاکره‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

اول: تلفیقی

دوم: توزیعی

در مذاکره‌ی تلفیقی در پی بزرگ‌تر کردن منافع اقتصادی مذاکره هستیم و در مذاکره توزیعی، می‌کوشیم سهم بیشتری از منافع اقتصادی مذاکره را به دست بیاوریم. در این روش مذاکره، مجموعه‌ای از پیشنهادات ارائه می‌شود که جهت دستیابی به نظر تمامی افراد از نظر کمی و کیفی است.

هیچ‌گاه در یک لحظه، نمی‌توان درگیر هر دو نوع مذاکره بود. بهترین حالت این است که ابتدا با مذاکره تلفیقی، بزرگ‌ترین منفعت اقتصادی ممکن را ایجاد کنیم؛ سپس با مذاکره توزیعی تلاش کنیم بیش‌ترین سهم ممکن را کسب کنیم.

قرارداد صادرات

اصول مذاکرات تجاری برای پیروزی قطعی

1. داشتن آمادگی

قبل از شرکت در مذاکره، در ارتباط با گروهی که تصمیم دارید با آن‌ها صحبت کنید، اطلاعات کافی مانند سابقه کاری، میزان گسترش مشارکت و … کسب کنید. برای این کار لازم است با سازمان‌هایی که پیش از شما با آن گروه مذاکره کرده اند، مشورت کرده و اطلاعات خود را کامل کنید.

2. داشتن استراتژی

با یک استراتژی پیش بروید. ارائه پیشنهاد بدون استراتژی ممکن است باعث شود نتیجه مذاکره بر خلاف میلتان تمام شود. معمولا اولین پیشنهاد، به طرف مقابل مهم‌ترین پیشنهاد است. بنابراین دقت داشته باشید که پیشنهاد اول‌تان چیست؟ باید پیشنهادهای خود را بر اساس اهمیت دسته‌بندی کنید و به ترتیب اولویت مطرح کنید. برای تأیید یا رد هر کدام از طرفین مذاکره کننده، استدلال کافی داشته باشید تا بتوانید به درستی و منصفانه از پیشنهادتان دفاع کنید. بهتر است استراتژی خود را  یادداشت داشته باشید

3. چه زمانی لازم است سکوت کنید

خیلی از مذاکره‌کنندگان، بی وقفه صحبت می‌کنند و بر این باورند که هرچقدر بیش‌تر برای اثبات حرف خود صحبت کنند، نتیجه بهتری دریافت خواهند کرد. در واقع مذاکره کردن به معنای توافق کردن دو نفر یا دو تیم بر سر یک موضوع می‌باشد و به معنای اثبات حرف خود نیست.

4. خوب گوش کردن

در مذاکرات تجاری، خوب گوش کردن اهمیت بالایی دارد. در یک مذاکره تجاری، شنیدن صحبت‌های طرفین مذاکره همانقدر اهمیت دارد که صحبت کردن آن‌ها اهمیت دارد.به ‌هیچ‌ وجه نباید در بین صحبت‌های طرف مقابل صحبت کنید. بعد از اتمام صحبت هر شخص می‌توانید صحبت کرده و نظر پیشنهادتان را ارائه دهید.

5. دقت در انتخاب کلمات

از اصول مذاکرات تجاری ، انتخاب درست کلمات است؛ چرا که زمانی که حرفی را زدید نمی‌توانید از آن منصرف شوید و شما مؤظف‌اید به گفته خود عمل کرده و بر آن پایدار باشید. توجه کنید که جلسه مذاکره تجاری، باید به صورت یک جلسه کاملا رسمی برگزار شود و صحبت‌های شما باید کاملا رسمی بیان شود. بنابراین کلماتی رسمی و محترمانه انتخاب کنید که علاوه بر شخصیت محترم شما، نشان دهنده حرفه و تخصص شما هم باشد. در واقع منظور از گفتگوی رسمی، استفاده از کلمات دشوار نیست. شما می‌توانید با استفاده از کلمات ساده و جملات قابل فهم، بطور رسمی و محترمانه صحبت کنید. فراموش نکنید یک مذاکره خشک و یک طرفه نیز بدون نتیجه خواهد ماند و اعتدال و میانه رو بودن همیشه بهترین انتخاب است.

6. رفتار محترمانه داشته باشید

به یاد داشته باشید یک مذاکره تجاری را با میدان جنگ اشتباه نگیرید و به جای تلاش برای اثبات حرف خود و قانع کردن طرف مقابل برای استدلال یک حرف اشتباه، تلاش کنید مسائل را با احترام و درست بیان کنید. درستی کلام شما، بدون نیاز به جدال می‌تواند در طرف مقابل تأثیرگذار باشد. می‌توانید برای قانع کردن طرف مقابل مسائل را با جرئیات بیشتری توضیح دهید، اما نباید با تکرار چند جمله آن‌ها را خسته و از ادامه مذاکره منصرف کنید. همینطور زمانی که نسبت به موضوعی که از طرف مقابل بیان می‌شود اعتراض دارید، اعتراض خود را با صدای بلند و متهاجم بیان نکنید. بیان اعتراض با دلیل و منطق نشانه احترام و ادب از اصول مذاکرات تجاری حرفه ای است.

7. پیشنهاد خود را به صورت کامل ارائه دهید

اکثر مذاکره کنندگان، در هنگام مذاکره تجاری، فقط موضوع کلی و قیمت پیشنهادی خود را ارائه می‌دهند. درحالیکه یکی از اصول مذاکره تجاری، ارائه یک پیشنهاد با جزئیات کامل است. برای ارائه پیشنهادتان باید جزئیات خدمات و محصولات، منافع هر دو طرف مذاکره، ضمانت، شرایط و ضوابط استفاده، قیمت، مدت زمان قرارداد، اسناد و مدارک، محدوده همکاری و… را بطور کامل بیان کنید. در صورتی که نیاز باشد، می‌توانید هر کدام از آن‌ها را بر اساس توافق دو طرف تغییر دهید. منطقی بودن یک پیشنهاد، بهترین خصیصه مذاکره تجاری است.

8. آمادگی رویارویی با هر نتیجه ای

احتمال دارد در یک مذاکره، نتیجه دلخواه‌تان حاصل شود و یا ممکن است نتیجه دقیقا برعکس چیزی باشد که در تصور شما بوده‌است. در این صورت باید آمادگی برخورد مناسب با طرف مقابل مذاکره را داشته باشید و بتوانید با رویی خوش، مذاکره را ترک کنید. ممکن است مجبور شوید با همان شخص یا تیم مذاکره جدیدی داشته باشید. پس بهتر است در مذاکرات بعدی چهره‌ای خوش‌رو و منطقی از شما در خاطرشان باشد.

سخن‌پایانی

در این مقاله، هر آنچه لازم است پیرامون ثبت برند و مذاکره تجاری بدانید، بیان شده است.مذاکره تجاری، امری پر ریسک است که موفقیت در آن، با همکاری و مشورت افراد باتجربه مسیر است.  شرکت مدیریت صادرات پارس فیدار آماده ارائه خدمات گوناگونی در زمینه «ثبت شرکت»، «ثبت برند»، «انعقاد قرارداد» و «مذاکره تجاری» با مخاطبان تجاری شما در کشورهای گوناگون از جمله قزاقستان می‌باشد.

فهرست